Osnova témat

  • Úvod

    Logo
    reg. číslo CZ.1.07/2.2.00/15.0070, název projektu „Vzdělávání pro bezpečnostní systém státu“

    KRIZOVÉ SCÉNÁŘE

    Charakteristika a cíle předmětu

    Předmět uvádí studenty do operabilního prostředí působení, výkonu činností a zásahů bezpečnostních služeb, kde je účelně využíváno počítačové podpory organizačnich, informačních, informatických, komunikačních, řídících, kontrolních, logistických, a koordinačních technologií a jejich procesních systémů. To je efektivně využíváno ve prospěch eliminace hrozeb, kvality i úrovně procesů, rutinních činností, systémů připravenosti, plánování, organizování, řízení, výcviku, běžného působení/zásahu i managementu bezpečnostních služeb.

    Rozvrh hodin

    Poř. čísloNázev tématu, stručný obsahPočet hodinDruh výuky
    1. Úvod do studia – struktura, poslání a funkce krizových scénářů a jejich uplatnění v procesech a systémech bezpečnostního managementu. 4 P
    2. Modelování a simulace procesních systémů, scén a scénářů s využitím metody DYVELOP a Word Art. 4 P
    3. Seznámení s na UO disponibilními procesními systémy s pravidly a požadavky na tvorbu scénářů, včetně hodnocení rat/ran. 4 P
    4. Zadání seminární práce Projektu tvorby krizového scénáře. 2 S
    5. Rozehra Projektu tvorby krizového scénáře. 34 S
    6. Odevzdání seminární práce Projektu tvorby krizového scénáře formou tištěné zprávy za pátý semestr a zápočet. 4 S
  • Úvod do studia – struktura, poslání a funkce krizových scénářů a jejich uplatnění v procesech a systémech bezpečnostního managementu.

    Student bude seznámen se strukturou, posláním a funkcí krizových scénářů a jejich uplatnění v procesech a systémech bezpečnostního managementu.

  • Modelování a simulace procesních systémů, scén a scénářů s využitím metody DYVELOP a Word Art.

    Cílem hodiny je umožnit studentům proniknout do problematiky modelování a simulací procesních systémů, scén a scénářů s využitím metody DYVELOP a Word Art.

  • Disponibilní zdroje

    Student bude seznámen s disponibilními procesními systémy s pravidly a požadavky na tvorbu scénářů, včetně hodnocení rat/ran.

  • Zadání seminární práce.

    Zadání seminární práce - Projektu tvorby krizového scénáře.

    Praktické cvičení je zaměřeno na výuku manipulace s taktickým simulátorem VBS2 a využití jeho funkcionalit při simulaci scénáře mimořádné události.

  • Rozehra krizového scénáře

    Rozehra Projektu tvorby krizového scénáře. Student bude pracovat se zadaným tématem a zpracuje zápočtovou práci na téma zadání projektu.

    S využitím implementace výstupů z dosu použitých programů nastavit scénérii mimořádné události do reálnějších hledisek a umožnit - znemožnit pohyb jednotek Integrovaného záchranného systému a dalších participujících osob dle stanovených podmínek scény.

  • Zápočtový seminář

    Student odevzdá seminární práci na téma Projektu tvorby krizového scénáře.

    Forma odevzdané práce je v tištěné i elektronické podobě zprávy.