Cílem studia je seznámit studenty s problematikou řízení zdrojů v podmínkách ozbrojených sil. Absolvováním předmětu studenti získají základní znalosti hospodaření s omezenými zdrojů, kritérii efektivnosti, účelnosti a hospodárnosti jejich použití pro naplnění úkolů ozbrojených sil.

Studium předmětu je dále zaměřené na upevnění, rozšíření a prohloubení znalostí s oblastí hospodaření s majetkem státu, využití informačních systémů a zásadami řízení lidských a finančních zdrojů. Absolvováním předmětu student získává odborné znalosti a dovednosti z problematiky logistického zabezpečení jednotek a útvarů v mírových podmínkách, při zabezpečování krizových stavů a vojenských operací.

Absolvováním předmětu studenti získají odborné znalosti a dovednosti pro samostatné rozhodování na základě zásad hospodárnosti a účelnosti při zabezpečování jednotek majetkem a službami logistiky. Dále získají základní znalosti z finančního zabezpečení a personálního řízení v podmínkách resortu MO.

Podmínky úspěšného zakončení předmětu: zápočet a zkouška. Podmínkou zápočtu je splnění dvou dílčích testů v prostředí Moodle. Zkouška se skládá ze dvou částí, a to v první části z písemného testu v prostředí Moodle a následného ústního přezkoušení, které se zaměřuje na upřesnění výsledků testu.

Počet kreditů: 4.

Počet hodin: 56 hod.

Základní a doporučená literatura je uvedena samostatně pro jednotlivé tematické okruhy.